Sider

søndag 6. november 2011

Lun eplekake


Søndag er en fin bakedag, og det smaker alltid godt med noe nybakt
til kaffen på ettermiddagen.

Eplekake smaker best lun, og gjerne med litt iskrem ved siden av.
Den egner seg godt til å fryse og er kjekk å ha i tilfelle uventete
gjester dukker opp.


 
Du behøver:

200 g smør
225 g (2 1/2 dl) sukker
175 g (3 dl) hvetemel
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Fyll:

2 epler, helst syrlige
ca 1 ss sukker
ca 1 ss kanel

Rør smør og sukker hvitt. Rør i et egg om gangen. Tilsett mel,
bakepulver og vaniljesukker. Smør 1 1/2 cm tykt lag av røren
i bunnen på en smurt form. Legg på tynne epletråder og dryss
sukker og kanel over.
Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 40 min.

En enkel og god gammeldags oppskrift som aldri slår feil.

Bon apetite!

3 kommentarer:

  1. Dette er gode barndomsminner for meg :)
    Far fyrte i peisen, vi stekte epler på spidd mens mor lagte eplekake med samme fremgangsmåte som deg :)
    takk for oppskriften, gleder meg til å lage denne :)

    klem Gro

    SvarSlett
  2. Nam nam! Jeg elsker eplekake!

    Takk for oppskrift og fristende bilder;o)

    Heleneklem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...