Sider

tirsdag 15. november 2011

Soppsuppe - rik på smak

Det har aldri vært så mange ulike sopper i butikkene som nå.
Visste du at sopp består av 90% vann og 10% tørrstoff?
Den inneholder lite fett og proteiner, men vitamin B,
Kalium, sink, jern, selen, fiber og viktige antioksidanter.
De mest eksotiske soppene, som shitake, østerssopp
og maktake, har høyest nivå av antioksidanter, men
også andre sopper har et høyt nivå.

Her har jeg laget en enkel soppsuppe hvor jeg har brukt
sjampinjong og shitake. Nydelig rik på smak.


Du behøver:
4 porsjoner

1 l valgfri sopp (jeg har brukt sjampinjnong og shitake)
1 løk
2 dl fløte
8 dl kjøttbuljong
4 ss sherry (valgfritt og ikke nødvendig)

Skjær løken opp i små biter og surr i en gryte sammen med soppen. Soppen og løken skal ikke ta farve av stekingen.

Hell over fløten og la den trekke 3-4 minutter.
Tilsett kjøttbuljong (og sherry om ønskelig) og smak til med salt og pepper.
La trekke i noen miutter til.

Ønsker du en tykkere konsistens, jevner du ut med litt Maizena.



Server gjerne med et godt brød eller rundstykke til.

Dette er den enkleste suppen jeg har laget. Den er utrolig
rik på smak og var veldig populær hjemme hos oss.
Jeg liker å finne oppskrifter som er enkle, men rike
på smak til hverdags. Denne hadde ALT.

Bon apetite!


1 kommentar:

  1. Mmm...kan tenke meg den smaker bedre enn den på pose,som jeg bruker ja... Hehe...Skal prøve denne en dag;)Ha en fin tirsdag:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...