Lam er en av favorittene hjemme hos oss, og kan tilberedes på utallig vis.
Som f.eks denne saftige retten vil vise.
Du behøver:
(4 personer)
350 g ytrefilet av lam
¼ ts pepper
½ ss hakket frisk timian , eller 1 ts tørket
4 skivebacon
1 stk sjalottløk
1 hvitløksbåt
½ dl rosiner
1 ½ dl rødvin
1 ½ ss olivenolje
½ tss alt
½ ts finhakket frisk rosmarin
1 ss tomatpuré
1 dl lammekraft eller buljong
1. Del filetene i ca. 80 g store biffer. Krydre biffene med pepper og timian. Rull en baconskive rundt hver biff og fest den med tannpirker eller hyssing.
2. Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.
3. Brun biffene på sterk varme på begge sider og rundt. La dem ettersteke på lavere temperatur i 1-2 minutter for medium biff og ta de ut av pannen.
2. Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.
3. Brun biffene på sterk varme på begge sider og rundt. La dem ettersteke på lavere temperatur i 1-2 minutter for medium biff og ta de ut av pannen.
4. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i 5 minutter til sausen er passe tykk.
5. Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
5. Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
Tilbehør:
Jeg valgte å servere ovnstekt potetbåter og spinatsalat sammen med lammemedaljongen.
Del potetene i fire (båter) og krydre med salt og pepper. Stek dem på 220 grader i 30-40 minutter, inntil de får en gylden og fin skorpe.
Bland ferske spinatblader sammen med ristede pinkjerner og bland i et par ss god olivenolje rett før servering. Dryss gjerne litt salt og pepper på om ønskelig. Det er viktig å ikke dynke med olivenolje før rett før servering, da spinaten trekker inn olivenoljen i bladene og gir bladene mørke flekker. Smaken er like god, men utseende forringes.
Lammemedaljongene smakte fantastisk saftig, og rosinsausen løftet retten enda et hakk.
En deilig festmiddag jeg vil servere for mine gjester i fremtiden.
Enkel å få til og heller ikke noe særlig tidkrevendes.
Prøv den, du vil ikke angre!
Bon apetite!
Her i huset er vi ikke så veldi begeistret for lam, men dette så veldig godt ut:)
SvarSlettHa en herlig tirsdag..
Klem
Takk for tipset! Er veldig glad i lam og rosinsaus var ny for meg! Skal proves.
SvarSlett:-)