Tilslørte bondepiker er alltid en populær dessert. Den er enkel å lage og kan lages tidlig om morgenen og stå klar til servering når som helst.
Du behøver:
(4 porsjoner)
3 stk syrlige epler
6 ss sukker
½ dl vann
2 ss smør
6 ss brødrasp
1 ts malt kanel
3 dl kremfløte
Skrell og fjern kjærnen i eplene. Kutt opp eplene i små biter og kok sammen med vannet og 4 ss sukker inntil eplebitene begynner å mose seg. Avkjøl.
Smelt smør og resten av sukker på pannen. Tilsett brødrasp og krydre med kanel. Fres litt på pannen.
Pisk kremen og legg lagvis eple, krem og brødrasp i et glass eller ønsket dessertform.
Kan serveres lun, men hos oss liker vi den best avkjølet.
TIPS: I stedet for brødrasp knuser jeg 3-4 stk "fullkorn skorpa", da disse er sprøe og gode og som regel alltid finnes i husholdningen.
Bon apetite!
mmm...dette så nydelig ut...
SvarSlettHåper dere har en herlig søndag...
Klemklem
Hei
SvarSlettJeg skriver om mat på www.sol.no, og lurer på om jeg kan få bruke bildet av tilslørte bondepiker samt linke til bloggen din i en helgematartikkel. Jeg fant ingen mailadresse på din blogg, men send meg gjerne en mail med svaret på cm (alfakrøll) sol.no. På forhånd takk skal du ha.
Hei Cecilie,
SlettJa, det er helt i orden. Ta kontakt med meg på anne.ternowitz@lyse.net , så snakkes vi mer der:-)
Mvh Anne Karin Ternowitz
Hei
SvarSlettJeg skriver om mat på www.sol.no, og lurer på om jeg kan få bruke bildet av tilslørte bondepiker samt linke til bloggen din i en helgematartikkel. Jeg fant ingen mailadresse på din blogg, men send meg gjerne en mail med svaret på cm (alfakrøll) sol.no. På forhånd takk skal du ha.
Nam!
SvarSlettHver gang jeg ser denne desserten, begynner jeg å flire pga et gammelt minne om et intervju med en eller annen kjent person for veldig mange år siden. Vedkommende bodde på et hotell i Oslo og hadde middag i restauranten. Kelneren var en inder eller noe slikt, hyggelig og høflig og tydeligvis ikke helt kjent med alt av norske retter. Etter middagen fikk nordmannen nemlig lyst på dessert og spurte om de hadde "Tilslørte bondepiker". Kelneren stirret på ham, og så kom det _meget_ høflig etter noen sekunder:" Vi fører ikke den slags piker." Da gikk det opp for nordmannen at kelneren ikke kjente til denne desserten og at han trodde det ble spurt om han kunne skaffe ham en pike. :D Jeg er ikke sikker på hvilket hotell det var,- muligens Ansgar, men det skal jeg ikke vedde på.
Hi hi..morsom historie:) Nå kommer jeg også til å flire hver gang "Tilslørte bondepiger" skal serveres. Takk for at du delte den:)
Slettreplica bags london replica bags in london replica bags joy
SvarSlettMore about the authorread this imp sourceClick This Link Get More Infotry this website
SvarSlettofficial site Ysl replica bags my blog replica wallets his explanation Louis Vuitton replica Bags
SvarSlett