Lammeskanken har fått innpass på det private kjøkken, og er ikke lenger bare å finne på restauranter. Personlig er dette en av mine favoritter og er utrolig enkel og lage. Jeg vil tørre å påstå at lammeskank er enda bedre enn lammelår.
Her vil jeg vise den klassiske måten å lage skank på, og jeg gir full smaksgaranti!
4 personer
- 4 lammeskanker (en skank pr. person er rikelig)
- salt, pepper
- 1 ss provencekrydder, eller andre urter
- 1/2 løk, i grove biter
- 3 gulrøtter, i grove biter
- 1 liten kålrot, i grove biter
- 1 liten sellerirot, i grove biter
- 3 fedd hvitløk, delt i to
- 2 dl hvitvin, eller vann med litt sitronsaft
Sett ovnen på 180 grader mens du forbereder maten.
Ha grønnsakene i en ildfast form, langpanne eller rømertopf (leirgryte) om man har det. Bruker du rømertopf må du huske å legge den i vann en halvtime først.
Hell over hvitvin og noen stilker rosmarin.
Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Det er lurt å følge med på væsken underveis, og eventuelt etterfylle litt viss det skulle være nødvendig.
Server sammen med en nydelig mandelpotetmos, oppskrift får du her.
Vintips
nydelig HØSTGRYTE.
off white
SvarSlettgoyard bags
golden goose clearance
stephen curry shoes
bape hoodie
golden goose outlet
golden goose
supreme outlet
kyrie 7 shoes
nike sb dunks