Lammeskanken har fått innpass på det private kjøkken, og er ikke lenger bare å finne på restauranter. Personlig er dette en av mine favoritter og er utrolig enkel og lage. Jeg vil tørre å påstå at lammeskank er enda bedre enn lammelår.
Her vil jeg vise den klassiske måten å lage skank på, og jeg gir full smaksgaranti!
4 personer
- 4 lammeskanker (en skank pr. person er rikelig)
- salt, pepper
- 1 ss provencekrydder, eller andre urter
- 1/2 løk, i grove biter
- 3 gulrøtter, i grove biter
- 1 liten kålrot, i grove biter
- 1 liten sellerirot, i grove biter
- 3 fedd hvitløk, delt i to
- 2 dl hvitvin, eller vann med litt sitronsaft
Sett ovnen på 180 grader mens du forbereder maten.
Ha grønnsakene i en ildfast form, langpanne eller rømertopf (leirgryte) om man har det. Bruker du rømertopf må du huske å legge den i vann en halvtime først.
Hell over hvitvin og noen stilker rosmarin.
Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Det er lurt å følge med på væsken underveis, og eventuelt etterfylle litt viss det skulle være nødvendig.
Server sammen med en nydelig mandelpotetmos, oppskrift får du her.
Vintips
nydelig HØSTGRYTE.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar