Sider

lørdag 3. november 2012

Reinsdyrfilet med røsti og kantareller


Reinsdyrkjøtt er et sunt alternativ og inneholder lite fett, bare 2-4%. Det blir regnet som et av de magreste kjøttslagene, og omtrent halvparten av fettet er umettet, altså det sunne fettslaget. Reinsdyrkjøtt inneholder også mye vitamier, spesielt B-vitaminer. Mineralmengden i kjøttet er også høyt, og spesielt er reinsdyr rikt på jern.

Det er første gang jeg har tilberedt reinsdyrkjøtt selv, og jeg må si det var en særdeles positiv overraskelse. Kjøttet er super mørt, rik på smak og rett og slett nydelig. Det ble like godt mottat hos små og som store hos oss.

4 porsjoner:
- 800 g reinsdyrfilet
- 2 ss smør
- salt og pepper

Brun fileten pent på alle sider i en varm panne. Krydre den med salt og pepper og legg i en ildfast form. Stek på 120 grader til kjernetemperaturen viser 60 grader for rød, 65 grader for rosastekt. Dette tar ca. 15-20 minutter. La steken hvile 10 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

Fløtestuede kantareller:
- 300 g ferske kantareller
- 1 løk, finhakket
- 2 ss smør
- 1 ss hakket frisk timian
- 3 dl fløte
- 1/2 pepper

Rensk soppen godt og stek den i smør sammen med finhakket løk. Tilsett krydder og fløte, og la det koke i ca. 10 minutter under omrøring til du får en tykk saus.

Røsti:
- 6-8 poteter
- 1 ts salt
- smøt til steking

Skrell og riv potetene grovt. Klem vesken godt ut i et kjøkkenhåndkle eller papir. Bland inn saltet. Stek røstien i ønsket porsjonsstørrelser. Jeg brukte et par spiseskjeer røre pr. røsti. Klem dem flate og stek på begge sider ca. 5 min. Man kan også lage større røstier om man ønsker det.

I tillegg serverte jeg rødkål til denne nydelige retten.  

6 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...