torsdag 6. desember 2012
Hjemmelaget julemarsipan
Hjemmelaget marsipan er ekstra hyggelig å servere. Det ligger litt arbeid bak all eltingen, men det er absolutt verd det!
Det er bare å sette kreativiteten i sving og forme frem de figurer du måtte ønske.
Her har jeg brukt konditorfarge i noe av deigen og laget pølser som jeg igjen har rullet sammen til en stor pølse, og skåret opp i passende munnfulle biter.
Ca. 2 kg
1 kg mandler
1 kg melis
3-4 eggehviter
noen få sitrondråper
Kok opp vann og la mandlene ligge i det varme vannet til du ser de blir skrukkete og skallet løsner. Fjern så skallet på mandlene ved å klemme på midten av mandlen og trekk bakover. Det er smart og ta opp noen få mandler om gangen så ikke skallet rekker å feste seg igjen. La mandlene ligge å tørke i minst 4 timer, eller natten over.
Mal mandlene i en mandelkvern og bland sammen med melis. Tilsett sitrondråper og litt og litt av egghviten mens du knar og elter. Ikke mist motet selv om marsipanen virker tørr, det er bare å elte videre inntil den blir seig.
Sett gjerne deigen til kjøling en liten stund (ca. 1 time) før du begynner å forme den.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar