Sider

torsdag 6. desember 2012

Hjemmelaget julemarsipan


Hjemmelaget marsipan er ekstra hyggelig å servere. Det ligger litt arbeid bak all eltingen, men det er absolutt verd det!

Det er bare å sette kreativiteten i sving og forme frem de figurer du måtte ønske.

Her har jeg brukt konditorfarge i noe av deigen og laget pølser som jeg igjen har rullet sammen til en stor pølse, og skåret opp i passende munnfulle biter.

Ca. 2 kg
1 kg mandler
1 kg melis
3-4 eggehviter
noen få sitrondråper

Kok opp vann og la mandlene ligge i det varme vannet til du ser de blir skrukkete og skallet løsner. Fjern så skallet på mandlene ved å klemme på midten av mandlen og trekk bakover. Det er smart og ta opp noen få mandler om gangen så ikke skallet rekker å feste seg igjen. La mandlene ligge å tørke i minst 4 timer, eller natten over.

Mal mandlene i en mandelkvern og bland sammen med melis. Tilsett sitrondråper og litt og litt av egghviten mens du knar og elter. Ikke mist motet selv om marsipanen virker tørr, det er bare å elte videre inntil den blir seig.

Sett gjerne deigen til kjøling en liten stund (ca. 1 time) før du begynner å forme den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...