Sider

tirsdag 30. oktober 2012

Hjemmelaget lasagne


Lasagne laget fra bunnen av er en enkel sak og smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt. Her er det laget både ostesaus og tomatsaus som er en god smaks kombinasjon. I tillegg har jeg brukt den nydelige cherry tomato salsa sausen fra Gourmeten.no som passer perfekt til pastaretter, og som er blitt en fast ingrediens i mine pastaretter. Enklere og bedre enn dette kan det ikke bli!

Kjøttsaus
- 400 g kjøttdeig
- 4 ss olje
- 1 stk hakket løk
- 2 båt finhakket hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1/2 flaske cerry tomato salsa  
- 2 ss tomatpuré
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 ss frisk basilikum
- ca. 1 dl vann

Brun kjøttdeig i olje på sterk varme. Del gjerne kjøttdeigen i to og stek i to omganger. Tilsett hvitløk, løk, cherry tomato salsa, tomater, tomatpurè, vann, salt og pepper. Rør godt sammen og la sausen småkoke i ca. 10 min., eller til den begynner å tykne. Dryss over hakket basilikum.
Ostesaus
- 1 ss  margarin smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 3 ss revet parmesan eller annen hvit ost
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt hvit pepper
- 1/4 ts revet muskatnøtt
- 2 dl revet hvitost
- ca. 9 stk lasagneplater

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe på melken under omrøring og la sausen koken i 10 minutter, eller til den tykner. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i revet parmesan og rør til osten smelter. Smak til med resten av krydderet, hvit pepper, muskat og salt.

Start med å legge litt ostesaus i bunnen av en ildfast form. Deretter lagvis kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus osv. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til sist.

Stek lasagnen på 225 grader midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. Kjenn etter med en spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server med en enkel salat og gjerne en baguette ved siden av. Jeg laget en enkel salat og dryppet over den nydelige olivenoljen Castelas fra Gourmeten sammen med litt salt og pepper.

Fruit Vert Castelas er en extra virgin olivenolje som har en aroma av grønne tomater, gule epler og grønne urter. Smaken er mild, harmonisk med noe pepper og lett bitterhet. Man kan også kjenne smak av valnøtter og grønne urter som runder av en lang god ettersmak. Bruksområdet for denne delikate olivenoljen er: salater, varme retter med pasta, fisk og grønnsaker, og på fransk geitost. Anbefalest på det varmeste.

Mer informasjon om den nydelige cherry tomato salsa sausen får du her. Jeg har også benyttet den til hjemmelaget pastasaus som fikk en ekstra god og pikant smak. Oppskrift på hjemmelaget pastasaus får du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...