Sider

onsdag 28. november 2012

Andeconfit - en delikatesse fra det franske kjøkken

Andeconfit sender deg direkte til Frankrike og gir deg en følelse av å spise på den fineste restaurant.


Vi har testet ut Gourmeten.no sin andeconfit, og er solgt! Dette var virkelig en gledelig overraskelse og utrolig lettvint. Andeconfiten er saftig og smaksrik og nydelig sammen med rødkål, sukkerglassert mandelpotet, grønnsaker og waldorfsalat.

Andeconfit er andelår stekt/bakt i andefett over flere timer. Det er vanskelig å finne andefett i norge og dermed ikke lett å tilberede hjemme på eget kjøkken. Men Gourmeten.no har altstå importert denne delikatessen fra Frankrike og gjort det mulig for oss å nyte på tross av manglende ingredienser i norske butikker.

Til andeconfiten serverte jeg rødkål, ovnsbakte gullerøtter og rødløk, sukkerglassert mandelpotet og selvsagt waldorfsalat som alltid smaker godt til fugleretter.


Til 2 personer trenger du:
1 boks andeconfit
4 gulerøtter
1 rødløk

Skrell og del gulerøtter i mindre stykker/biter. Skjær løken i båter. Anrett på midten av et stekebrett og hell over halvparten av andefettet fra boksen. Krydre med litt salt og pepper. Stek på 180 i 15 min. Ta ut stekebrettet og legg andeconfiten over grønnsakene. Hell over resten eller noe av andefettet på kjøttet. Stek videre i 20 min.

(Ønsker du en sprø skorpe på andeconfiten, skrur du temperaturen opp til 225 grader og flytter kjøttet opp en rille mot slutten av steketiden).  

Oppskrift på waldorfsalat får du her.

Oppskrift på sukkerglassert mandelpotet får du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...