Sider

fredag 28. oktober 2011

Panna Cotta - den perfekte dessert

I går var jeg innom Trines mektige matblogg og ble inspirert til å
prøve meg på en Panna cotta dessert. Som Trine selv skriver finnes
det utallige varianter av denne lekre og friske desserten.




Du behøver:
Panna cotta til 4 personer

4 dl fløte
1 vanniljestang
ca 2 ss sukker
1,5 gelantinplater

Marinerte bjørnebær

ca 200 g bjørnebær
1 dl vann
saften av en halv sitron
2-4 ss sukker
1 stjerneanis
1 kanelstang
1/2 - 1 vaniljestang

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha i en kjele sammen med fløten. Legg også selve stangen i kjelen og varm opp til kokepunkt. Obs..la ikke fløten koke. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Settes til avkjøling i 10 min.

Legg gelantinplater i kaldt vann i 5 min.

Klem ut vann fra gelantinen og rør ut i fløten mens den varmes opp til kokepunkt en gang til.

Hell fløten over i 4 porsjonsformer eller lave melkeglass, og avkjøl. Sett de 4 formene på kjøl i 3-4 timer, gjerne natten over. 

Lag sukkerlake ved å koke opp vann, sitronsaft, sukker og krydder. Når sukkeret er oppløst tilsettes bærene og laken med bær settes til avkjøling. (Alternativt kan du mose ca halvparten av bærene og ha i sukkerlaken (og deretter sile), og beholde den andre halvparten hele til pynt.)

Ta gjerne panna cottaen ut av kjøleskapet en stund før servering, slik at de gode smakene får satt seg. Ha bjørnebærene oppi glassene med panna cotta og ha noen spiseskjeer av laken over bærene. Pynt gjerne med sitronmelisse eller mynte, hvis du har, og server umiddelbart.


Simply delicious

1 kommentar:

  1. Mmmm...dette så utrolig godt ut...mmm...
    Ha en fin dag:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...