Søndag er en fin bakedag, og det smaker alltid godt med noe nybakt
til kaffen på ettermiddagen.
Eplekake smaker best lun, og gjerne med litt iskrem ved siden av.
Den egner seg godt til å fryse og er kjekk å ha i tilfelle uventete
gjester dukker opp.
Du behøver:
200 g smør
225 g (2 1/2 dl) sukker
175 g (3 dl) hvetemel
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Fyll:
2 epler, helst syrlige
ca 1 ss sukker
ca 1 ss kanel
Rør smør og sukker hvitt. Rør i et egg om gangen. Tilsett mel,
bakepulver og vaniljesukker. Smør 1 1/2 cm tykt lag av røren
i bunnen på en smurt form. Legg på tynne epletråder og dryss
sukker og kanel over.
Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 40 min.
Bon apetite!
Dette er gode barndomsminner for meg :)
SvarSlettFar fyrte i peisen, vi stekte epler på spidd mens mor lagte eplekake med samme fremgangsmåte som deg :)
takk for oppskriften, gleder meg til å lage denne :)
klem Gro
Eplekake er sååå snadder:)
SvarSlettNam nam! Jeg elsker eplekake!
SvarSlettTakk for oppskrift og fristende bilder;o)
Heleneklem
chrome hearts outlet
SvarSlettbape
off white