Sider

søndag 18. mars 2012

Påskepai med kylling pålegg og brokkoli



På denne ellers så solfylte og flotte vårdagen, valge jeg i dag å  lage en litt utradisjonel søndagsmiddag. Nemlig en påskepai med kylling pålegg, brokkoli, sjampinjong, hvitløk, og purre. Hvorfor den blir kalt påskepai, vet jeg ikke..

Pai er enkelt å lage, og man kan i grunnen bruke det man har i kjøleskapet. For meg er alltid brokkoli et must, og det samme er sjampinjongen. Med en pai kan man nesten aldri misslykkes..


Dette behøver du:

1 pakke kylling pålegg naturell
8 sjampinjonger
1 bukett brokkoli
1/4 purreløk
1 1/2 hvitløk
4 egg
2,5 dl melk


Paibunn:
100 g smør
140 g hvetemel
ca. 2 ss vann

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskapet, mens du koker brokkoli og lager klar de andre ingrediensene.

Kok brokkoli og del opp i små buketter sammen med forhåndsstekt og oppkuttet sjampinjong, og fordel på paibunnen.
Skjær kylling pålegget i strimler og fordet utover bunnen.
Skjær purreløk i ringer og hvitløk i små biter og dryss over.

visp 4 egg sammen med melken og dryss på litt salt og pepper.
Hell røren over paien og dryss litt revet ost på toppen.

Stekes midt i ovnen på 35-40 min på 200 grader

Server gjerne med en salat ved siden av.

Påskepaien er ypperlig til å pakke med som niste pakke på fjellet!


1 kommentar:

  1. Mmm..dette så godt ut:) Skal prøves i påsken:)
    Håper du har en fin start på ny uke:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...