Landkyllingen kan tilberedes på mange måter. Her viser jeg en enkel og veldig smakfull oppskrift som passer de fleste.
Til 4 porsjoner trenger du:
1 stk landkylling (ca. 1500 g)
4 ss smør
finrevet skall av 1 stk. vasket sitron
4 ss frisk hakket rosmarin
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
Til grønnsaksenga trenger du:
ca, 10 stk. mandelpotet eller partypoteter
3 stk gulrot
1 stk sellerirot
1 stk fennikel
2 stk rødløk
salt og pepper
Still stekeovnen på 180 grader mens du smelter smøret i en kaserolle og blander i sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen med smøret og legg den i en ildfast form.
Skjær opp alle grønnsaker i mellomstore biter og legg rundt kyllingen i formen.
Krydre med litt salt og pepper.
En kylling skal i utgangspunktet stekes en halvtime pr. kg. Temperaturen bør aldri være høy da kyllingen lett kan bli tørrstekt. Stikk en kniv inn mellom låret til kyllingen, renner det klar saft ut er den ferdig. La kyllingen hvile 10 min. før du skjærer den opp. Grønnsakene må gjerne fortsette stekingen mens kyllingen hviler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar