Sider

tirsdag 11. september 2012

Kongekrabbe på Crostini

Vi fortsetter i skalldyrenes verden i dag med et innlegg om den saftige og trolske kongekrabben. En delikatesse jeg nesten vil påstå er like god som hummeren. Den er saftig og kjøttfull og ikke lenger vanskelig å få tak i. Leter man på nettet finner man utallige oppskrifter hvordan man kan tilberede kongekrabbe, blant annet denne enkle men utrolig snadder oppskriften på kongekrabbe vendt i chili, hvitløk og lime servert på knaskende Crosini. Passer både som forrett eller på et tapas bord.



 
4 porsjoner
 
2 stk kongekrabbeben, kokt
8 skiver baguette
1 stk chili, rød
1 fedd hvitløk
1 stk lime
olje
salat


Stek brødskiver gylne og sprø i olivenolje på stekepannen. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
 

Rens chili og finhakk chili og hvitløk.
 
Rens kongekrabbe og del den i mindre stykker.
 
Bland krabbekjøttet med chilipepper, hvitløk, revet skall og saft av lime.
 
Legg salat på brødskivene og fordel krabbeblandingen over.

Skal du koke ferske kongekrabbeben, skal de koke ca. 10 min. En gylden regel for salt i vannet er å bruke en strøken spiseskje salt pr. liter vann.
 

Så enkelt og så godt!

 




3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...