Sider

lørdag 8. desember 2012

Rømmesild - en delikatesse


Her kommer enda en variant sild.. Rømmesild! Den nydelige kremete sausen gjør denne silden til den reneste symfoni opplevelse.

Denne deilige silden er lettlaget med holbarhet i 14 dager i kjøleskapet.

-6 kryddersildfilèter
-1 rødløk i ringer
-2 ss eddik 7%
-2 ss sukker
-2 dl rømme
-1 dl kremfløte
-1/2 ts salt
-1/4 ts pepper
-noen sitrondråper

Vann ut krydderfilèten om nødvendig ca. en halvtime. Skjær løken i tynne ringer. Bland sammen reseten av ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitrondråper. Skjær silden i biter og vend inn i sausen. La den stå natten over slik at smaken får satt seg skikkelig.

Tomatsild får du oppskrift på her.


Ønsker du en spicy variant av tomatsild kan du prøve meksikans tomatsild.
Se her.


5 kommentarer:

  1. Ser snadder ut, Anne Karin!! Elsker sild til jul!! Har en nydelig tomatsildoppskrift etter min farmor jeg bruker, og det setter mange pris på... :-) Ha en fin førjulstid, og jul og godt nyttår osv..! Stor kos fra Ida

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ida:)
      Ja, er ikke sild bare nydelig! Ekstra kjekt når du har gode gamle oppskrifter fra familien:)
      Denne rømmesilden er også helt fantastisk på smak, og må lages i flere omganger da den blir spist med det samme.
      En riktig fin adventstid og god jul til deg og dine også, Ida.
      Juleklem er sendt!:)

      Slett
  2. Hei, skal kremfløten piskes? Mvh Aina Haugen

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...