Sider

lørdag 26. januar 2013

Erterisotto med sjøkreps - En næringsrik smaksbombe!


Dag 6 i Sunn uke serverer jeg Erterisotto med sjøkreps - en smaksbombe med sunt innhold.

Denne retten er sund fordi erter styrker skjelettet og inneholder C- og E-vitamin. Skalldyrene er magre proteinbomber og en fantastisk kilde til selen, som styrker immunforsvaret.

Til 2 personer:
- 300 g grønne selkaps erter
- 125 g risottoris
- 6-8 sjøkreps eller mer
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss smør/eller olje
- parmesan
- fersk dill


Kok risottorisen som anvist på pakken, men bruk buljongkraft og ikke bare vann. Jeg bruker enten kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong. Hakk sjalottløk og hvitløksfedd i småbiter og fres i en gryte sammen med litt smør eller olje. Vend løken inn i risottorisen når den er ferdig kokt.

Kok ertene, eller bruk hermetiske selskaps erter. Mos halvparten av ertene sammen med litt frisk dill og bland sammen med risottorisen. Bland så forsiktig inn resten av ertene.

Anrett erterisotto på tallerken og pynt med høvlet parmesan og fersk dill, og server sammen med sjøkreps.


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...