Sider

onsdag 9. november 2011

Sylte av svineknog - på polsk vis

 

Sylte av kokt svineknog er snadder på brødskiva, og lages i flere omganger i løpet av året hos oss. I desember måned er den en selvfølge å finne på bordet. Svineknog får man kjøpt til en rimelig penge enten fersk eller fra frysedisken. Den krever litt koketid men er derimot veldig enkel og lage.

 
Du behøver:
- 1 stor fersk eller frosset svineknog (ikke saltet eller røkt)
- 1 liten løk (deles i to)
- 3 gullerøtter
- 1 liten sellerirot
- 1 pose buljong aspikk (gir 5 dl væske)
 
Kok hele svineknoken sammen med løken, hele skrellede gullerøtter og sellerirot i 3 timer. Krydre forsiktig med litt salt og pepper. Avkjøl litt på benken.
 
Fjern alt fett og skjær opp kjøtt og grønnsaker i små biter og legg i en ønsket form. Jeg bruker alt fra brødform til skåler. Hell over 5 dl buljong aspikk og pynt med frisk basilikum.
 
Sett formen i kjøleskapet og la den stivne.
 
Server til fersk brød sammen med litt pepperot, eller som en del av et koldtbord/tapasbord.
 
 



2 kommentarer:

  1. Så godt ut:) Og brødlei som jeg er for tiden,så kanskje det hadde vært lurt å prøve nytt pålegg:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Det var en ny variant av sylte. Takk for tipset!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...