Sylte av kokt svineknog er snadder på brødskiva, og lages i flere omganger i løpet av året hos oss. I desember måned er den en selvfølge å finne på bordet. Svineknog får man kjøpt til en rimelig penge enten fersk eller fra frysedisken. Den krever litt koketid men er derimot veldig enkel og lage.
Du behøver:
- 1 stor fersk eller frosset svineknog (ikke saltet eller røkt)
- 1 liten løk (deles i to)
- 3 gullerøtter
- 1 liten sellerirot
- 1 pose buljong aspikk (gir 5 dl væske)
Kok hele svineknoken sammen med løken, hele skrellede gullerøtter og sellerirot i 3 timer. Krydre forsiktig med litt salt og pepper. Avkjøl litt på benken.
Fjern alt fett og skjær opp kjøtt og grønnsaker i små biter og legg i en ønsket form. Jeg bruker alt fra brødform til skåler. Hell over 5 dl buljong aspikk og pynt med frisk basilikum.
Sett formen i kjøleskapet og la den stivne.
Server til fersk brød sammen med litt pepperot, eller som en del av et koldtbord/tapasbord.
Så godt ut:) Og brødlei som jeg er for tiden,så kanskje det hadde vært lurt å prøve nytt pålegg:)
SvarSlettKlem
Det var en ny variant av sylte. Takk for tipset!
SvarSlettjordan
SvarSletthermes outlet
golden goose outlet
byu6vs39c
SvarSlettgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet