Sider

tirsdag 8. november 2011

Tomatsuppe med skinke og parmaost

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i supper..
Med inspirasjon fra blogglandia, har jeg
i dag testet ut en deilig hjemmelaget tomatsuppe.

Det er tvilsomt om jeg noen gang kommer til å kjøpe
posesuppe etter denne opplevelsen.. 


Du behøver:
4 personer

1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpurè
2 hermetiske bokser hakkede tomater
1 l vann
2 stk hønse eller kyllingbuljong
1 ss hakket frisk basilikum
pasta
4 skiver skinke (f.eks parmaskinke eller annen god skinke)
parmaost
salt og pepper
(evnt. 1 ts knust chili viss du ønsker den veldig sterk.)

Start med å skjær opp løk og hvitløk i små biter og stek i gryten sammen
med basilikum til løken blir gylden.
Ha i tomatpurè og la steke i 1 min på svak varme.
Hell i begge bokser med hakkede tomater og rør om.
Tilsett vann og buljongterninger og la koke ca 5 min.

Kok ønsket mengde pasta. Jeg bruker penne. Skjær skinken i strimler og parmaosten i skiver og doser i tallerkenene og pynt med frisk basilikum.

Server gjerne med brød til.

Ønsker du suppen ekstra sterk, anbefaler jeg en god ts knust chili.

En spennende ny variant av tomatsuppe som falt godt i smak hos meg!


Bon apetite!

4 kommentarer:

  1. Ser deilig ut Anne Karin, men hvor lang tid tar det egentlig fra du stater til du er ferdig? (Du får nok lurt meg til å lage litt mer mat innimellom, du har jo greid det med knekkebrød som jeg fortsatt lager en til to ganger i uka!) Klem Ida

    SvarSlett
  2. Åååå, det så godt ut; tomatsuppe er en favoritt hos meg!

    SvarSlett
  3. Den så veldig god ut:) Jeg er ikke veldig glad i tomatsuppe,men nå fikk jeg faktisk veldig lyst på det:) Må nok prøve å lage denne en dag:)
    Klem

    SvarSlett
  4. Nammis...så jo veldig godt ut da :o)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...