Sider

tirsdag 12. juni 2012

Bakte egg, eller Oeufs eu cocotte

Oeufs eu cocotte er en elsket fransk klassiker og brukes både til frokost og lunsj. Hva du putter i, kommer ann på hva du har i kjøleskapet. I dag serverte jeg bakte egg med blant annet ost, creme fraish og cherry tomater. En frokost som helt klart vil imponere dine feriegjester!



Du behøver:
(2 personer)

2 egg
1/2 ss meierismør
1/2 dl revet ost
2 ss creme fraish
4 cherry tomater
Timian
salt og pepper

Smør to små ildfaste former godt innvendig med smøret. Legg osten i bunn. Del cherry tomatene i to og legg 4 halve tomater i hver skål oppå osten. Legg 1 ss creme fraish oppå tomatene i hver skål og til sist et egg i hver form. Krydre med salt og pepper og dryss over litt tørket timian.


Forvarm ovnen til 220 grader og stek eggene midt i ovnen i 10-15 minutter.


1 kommentar:

  1. Mmmm... tror dette kan bli et innslag til helgefrokosten! Takk for tipset!!!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...