Sider

onsdag 13. juni 2012

Popcakes

Popcakes er den nye cupcake`n. Fremgangsmåten på popcakes er ganske enkelt. Enkelt forklart baker du en kake, f.eks sjokoladekake. Den avkjøles og smuldres så opp, og blandes med kremost og melis til en kremaktig, lekker konfektmasse. Massen formes til kuler, settes på pinne, glaseres med sjokolade og pyntes. En morsom syssel for store og små!



Du behøver:

150 g sukker
1 stk vaniljestang

1 ts kanel
2 stk egg
150 g smør, smeltet og avkjølt
150 g hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver

Ostekrem
100 g kremost, naturell (ikke light)
1 ts vaniljesukker
200 g melis

Glasur
400 g candymelts........, finnes i mange farger




Start med sjokoladekaken.
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene.
Visp eggedosis av egg, sukker og vanilje

Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og rør det i eggedosisen vekselvis med smeltet smør.
Stek kaken i smurt form i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med elvisp, og rør smulene i ostekremen.

Rør det hele godt sammen til en konfektaktig masse.
Form 20 små kuler av massen. De skal veie ca. 30g. Bruk gjerne vekt så alle kakene blir like store.
Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.


Montering av kakene
Smelt Candy Melts over vannbad eller i mikroovn, se anvisningen på pakken. Bruk små tre eller pappspidd til å sette kakene på.
Dypp 1 cm av spiddet i Candy Melts og stikk det 2/3 inn i kaken. Dette er viktig, ellers kan kaken skli av pinnen.
La candy Melts stivne så kaken sitter godt fast. Stikk pinnene i oasis eller en stor potet.

Så skal hele kaken glaseres.
Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet Candy Melts og trekk den rett opp. Ikke rør rundt med kaken, da risikerer du at den faller av pinnen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger, så overflødig Candy Melts renner av og glasuren blir fin og glatt.
Pynt så med kakekrymmel, sølvkuler eller annet før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt så glasuren blir helt stiv.


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...