Sider

lørdag 16. juni 2012

Ritzkake med valnøtter og bær

Denne kaken er blitt en "hit" blant datterens studiekamerater i Praha. Nok både fordi den er enkel å lage, men også fordi den er saftig og full av gode smaker. Blanding av det salte og det søte er alltid en suksess, og kakefatet er ribbet på kort tid.




Du behøver:

3 eggehviter (egg str. L)
200 g sukker
20 salte ritz kjeks
1 liten boks valnøtter

Pisk eggehvite og sukker stivt, helt kritthvitt (marengskrem).
Knus kjeksene til grovt mel og grovhakk valnøttene og rør inn i marengsen.



Fest bakepapir i bunnen av en kakeform str. 24 og smør formen godt.
Stek ca. 35 minutter på 175 grader midt i ovnen.

FYLL:
Bær, fruktcoctail eller frisk aprikossyltetøy o.l. (ikke for søtt)
1/3 l kremfløte, piskes.

Et godt tips her er å bruke frosne bær. Bringebær eller skogsbær er veldig godt.
Legg gjerne bærene halvtinte på kakebunnen, slik at saften siver inn
i kakebunnen etter hvert som de tiner.

Oppå bærene legger du pisket krem.

PYNT:
Som pynt kan du bruke f.eks. physalis som jeg har gjort, eller
friske jordbær, bringebær eller sjokoladepynt.



1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...