Server med stekte poteter, ris eller potetmos sammen med en god mix salat, og du har et nydelig måltid enten det er til hverdag eller fest. Laget på en halvtime.
4 personer:
8 kyllinglår
1 ss smør til steking
salt og pepper
3 dl kremfløte
2 dl creme fraiche eller rømme
75 - 100 g Norzola ost
8 cherrytomater, delt i to
1 hønsebuljong terning
litt soyasaus
Brun kyllinglårene og legg dem i en ildfast form.
Kok ut pannen med fløte og rør inn rømme, ost og buljong.
(Ikke la sausen koke i pannen etter at rømmen er tilsatt,
da risikerer du at rømmen skiller seg).
Smak til med litt soyasaus.
Hell sausen over kyllinglårene og legg i cherrytomatene.
Stek på 200 grader i 20-30 min.
Man kan også benytte ferdig stekte kyllinglår fra butikken.
Ser veldig godt ut! Kylling med Norzola er en klassiker i min omgangskrets. Er alltid på menyen når vi er på fjellet. Jeg har gått fra Norzola og over til "Kraftkar" fra Tingvoll Ost. Den er dyr, men en fantastisk ost! Den er ikke lett å få tak i, men selges på utvalgte Menybutikker. Den gjør at maten går "fra skyene" til "himmelen". Prøv den....
SvarSlettTakk for tips, den skal prøvest;-)
SlettHilsen Anne Karin
Dette så godt ut! Et tips til deg er å ikke bruke rømme men heller creme fraiche. Den tåler nemlig å koke uten at den skiller seg slik som rømmen gjør ;)
SvarSlettHei Lene,
SlettDet har du helt rett i! Jeg har brukt begge deler og creme fraich kan godt småkoke uten problemer. Men etter å ha testet begge deler syns jeg rømmen er den som gir fyldigest smak til denne retten, men det igjen er jo selvfølgelig smak og behag:)
Hilsen Anne Karin
Kjære deg, Rømme skiller seg ikke, lettrømme derimot er ubrukelig til koking.
SvarSlettHei,
SlettRømme egner seg ikke særlig til småkoking, da den lett sprekker. Da er det bedre å bruke creme fraiche som Lene ovenfor her nevner. Både rømme og lettrømme skiller seg desverre.
Hilsen Anne Karin
Hei
SvarSlettElsker blåmuggost så dette ser bra ut.
Skal prøve dette i dag,men prøver med kyllingfilè istedenfor og kansje SelbuBlå.
Eller blir de kansje for tørre......?
Hei!
SlettJeg tror det blir bra med kyllingfile også, det er bare å prøve seg frem:)
Skal hønsebuljongterningen blandes ut med vann??
SvarSlettHei,
SlettRør ut buljongen sammen med fløten når du koker ut av pannen. Jeg bruker ikke vann. Se teksten under ingrediensene:)
Denne smaker kjempebra. Men hvor jeg må bruke smør?
SvarSlett