Sider

søndag 17. juni 2012

Kyllinglår i norzolasaus

Kylling er, og har alltid vært en slager hos oss, i alle slags varianter. Denne oppskriften hvor man enten steker eller varmer opp kyllinglårene i norzolasaus setter en fyldig og pikant smak på retten.
Server med stekte poteter, ris eller potetmos sammen med en god mix salat, og du har et nydelig måltid enten det er til hverdag eller fest. Laget på en halvtime.




4 personer:

8 kyllinglår
1 ss smør til steking
salt og pepper
3 dl kremfløte
2 dl creme fraiche eller rømme
75 - 100 g Norzola ost
8 cherrytomater, delt i to
1 hønsebuljong terning
litt soyasaus

Brun kyllinglårene og legg dem i en ildfast form.
Kok ut pannen med fløte og rør inn rømme, ost og buljong.




(Ikke la sausen koke i pannen etter at rømmen er tilsatt,
da risikerer du at rømmen skiller seg).


Smak til med litt soyasaus.

Hell sausen over kyllinglårene og legg i cherrytomatene.
Stek på 200 grader i 20-30 min.


Man kan også benytte ferdig stekte kyllinglår fra butikken.


11 kommentarer:

  1. Ser veldig godt ut! Kylling med Norzola er en klassiker i min omgangskrets. Er alltid på menyen når vi er på fjellet. Jeg har gått fra Norzola og over til "Kraftkar" fra Tingvoll Ost. Den er dyr, men en fantastisk ost! Den er ikke lett å få tak i, men selges på utvalgte Menybutikker. Den gjør at maten går "fra skyene" til "himmelen". Prøv den....

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tips, den skal prøvest;-)
      Hilsen Anne Karin

      Slett
  2. Dette så godt ut! Et tips til deg er å ikke bruke rømme men heller creme fraiche. Den tåler nemlig å koke uten at den skiller seg slik som rømmen gjør ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lene,

      Det har du helt rett i! Jeg har brukt begge deler og creme fraich kan godt småkoke uten problemer. Men etter å ha testet begge deler syns jeg rømmen er den som gir fyldigest smak til denne retten, men det igjen er jo selvfølgelig smak og behag:)
      Hilsen Anne Karin

      Slett
  3. Kjære deg, Rømme skiller seg ikke, lettrømme derimot er ubrukelig til koking.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,

      Rømme egner seg ikke særlig til småkoking, da den lett sprekker. Da er det bedre å bruke creme fraiche som Lene ovenfor her nevner. Både rømme og lettrømme skiller seg desverre.

      Hilsen Anne Karin

      Slett
  4. Hei
    Elsker blåmuggost så dette ser bra ut.
    Skal prøve dette i dag,men prøver med kyllingfilè istedenfor og kansje SelbuBlå.
    Eller blir de kansje for tørre......?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Jeg tror det blir bra med kyllingfile også, det er bare å prøve seg frem:)

      Slett
  5. Skal hønsebuljongterningen blandes ut med vann??

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,

      Rør ut buljongen sammen med fløten når du koker ut av pannen. Jeg bruker ikke vann. Se teksten under ingrediensene:)

      Slett
  6. Denne smaker kjempebra. Men hvor jeg må bruke smør?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...