Sider

mandag 9. juli 2012

Flykræsj - Pavlova med frukt og melkepletter

Hva frister vel mer enn deilige kaker pyntet med sesongens friske bær og litt sjokolade. Denne deilige og litt annerledes varianten av pavlova frister nok noen og enhver.




Marengsbunn:

4 eggehviter
250 gr sukker

Pisk til marengs. Når hviten danner topper er den ferdig pisket.
Hell over på et stekebrett kledd i bakepapir. Klapp marengsen ut
til en runding på størrelse med en middagstallerken.

Forvarm ovnen til 250 grader. Sett stekebrettet på den nederste rille og skru temperaturen ned til 100 grader og stek i 1 time. Skru av stekeovnen og la margensbunnen bli ståendes i ovnen en time til. Ta ut og legg på et fat.

Krem:

1/3 kremfløte
1 pk vaniljekrem

Pisk fløten til krem og bland sammen med vaniljekrem.
Hell kremen på midten av marengsbunnen og smør kremen utover til det er et 2 cm igjen til kanten. Fyllet/kremen renner litt av seg selv.

Pynt:

Jordbær
Blåbær
Kiwi
Sjokoladepletter



5 kommentarer:

  1. åå marengskake er bare det søteste og beste som fins!;))
    jeg bruker litt marsipansjokolade i - gullbrød typisk - det gjør seg så godt:))
    klem:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja en marengskake kan du nesten pynte med hva som helst, og gullbrød hørtes veldig godt ut, takk for tips:) God sommer!
      Klem

      Slett
  2. Hi Anne ♥ this looks delicious and easy to make!
    Dawn

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...