I dag vil jeg gjerne vise hvordan vi liker ørreten best, nemlig ovnstekt og fyllt med godsaker som vårløk, tomat, gullerot, paprika og selvfølgelig litt meierismør. Smøret kan godt kuttes ut eller byttes til et annet magrere smør om man ønsker det.
Til 4 personer trenger du:
1,4 kg hel ørret
1 gullerot
1 stor vårløk
4 stk. cherry tomater
1/4 stk. gul paprika
2 ss meierismør
Salt og pepper
Skyll og tørk av ørreten med kjøkkenpapir og legg fisken på folie på en stekeplate.
Dryss godt med salt og pepper innvendig. Skjær grønsakene i biter og fyll inn i ørreten.
Legg til sist inn 2 ss smør og krydre fisken med salt og pepper utvendig. Pakk folien rundt ørreten og stek den på 200 grader i ca. 1 time. Fisken er ferdig når den slipper skinnet.
Min agurksalat:
1/2 agurk
2 ss eddik 7%
2 ss sukker
1,5 dl kaldt vann
1 krm salt
1 krm pepper
(1 ss hakket persille om ønskelig)
Bland sukkeret ut i eddik og tilsett vann, salt og pepper.
Vask og skrell agurken og skjær den opp i skiver med en ostehøvel.
Ønsker du større mengde, dobler du bare oppskriften.
Dette er oppskriften til Ingerid Espelid Hovig som vi har brukt i alle år.
Mitt innlegg hos LWMagazine.no denne uken er
som vil passe perfekt som dessert etter en god middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar