Sider

onsdag 4. juli 2012

Helstekt ørret fyllt med godsaker

Fisk er sundt året rundt og er et veldig populært måltid hos oss enten det er sommer eller vinter. Havets skattekiste byr på de lekreste ingredienser og ørret er en av dem.

I dag vil jeg gjerne vise hvordan vi liker ørreten best, nemlig ovnstekt og fyllt med godsaker som vårløk, tomat, gullerot, paprika og selvfølgelig litt meierismør. Smøret kan godt kuttes ut eller byttes til et annet magrere smør om man ønsker det. 


Til 4 personer trenger du:

1,4 kg hel ørret
1 gullerot
1 stor vårløk
4 stk. cherry tomater
1/4 stk. gul paprika
2 ss meierismør
Salt og pepper

  Skyll og tørk av ørreten med kjøkkenpapir og legg fisken på folie på en stekeplate.


Dryss godt med salt og pepper innvendig. Skjær grønsakene i biter og fyll inn i ørreten.



Legg til sist inn 2 ss smør og krydre fisken med salt og pepper utvendig. Pakk folien rundt ørreten og stek den på 200 grader i ca. 1 time. Fisken er ferdig når den slipper skinnet.

Min agurksalat:
1/2 agurk
2 ss eddik 7%
2 ss sukker
1,5 dl kaldt vann
1 krm salt
1 krm pepper
(1 ss hakket persille om ønskelig)

Bland sukkeret ut i eddik og tilsett vann, salt og pepper.
Vask og skrell agurken og skjær den opp i skiver med en ostehøvel.
Ønsker du større mengde, dobler du bare oppskriften.


Dette er oppskriften til Ingerid Espelid Hovig som vi har brukt i alle år.

Server med nypoteter, kokte gullerøtter og rømme, og nyt!


Mitt innlegg hos LWMagazine.no denne uken er


som vil passe perfekt som dessert etter en god middag.



1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...