Til 4 personer trenger du:
500 g kjøttdeig
1 egg
3-4 ss hvetemel
2 ss melk
1 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1 fersk spiralloff
Bland kjøttdeigen sammen med egg, hvetemel, melk, vann og div krydder.
Smør kjøttdeig på begge sider av loffskiven, ca 1/2 cm tykt lag.
Her er barna i sving med å smøre loffskivene som etterpå blir stekt på pannen.
Stek så loffskivene med den påsmørte kjøttdeigen på stekepannen (som er forvarmet med litt olje eller smør) noen minutter på hver side til kjøttdeigen er gjennomstekt. Det kreves en del olje/smør da brødet suger til seg væske.
Hos oss blir oftest kjøttkakekene servert sammen med spagetti, kokte erter og hermetiske hele skrelte tomater. Men skivene smaker også ypperlig til deilig hjemmelaget potetmos.
Barna elsker denne retten og den er enkel å lage. Og gleden ved å stå sammen på kjøkkenet og forberede dagens middag skaper både forventninger og matlyst.
Det kaller jeg gladmat i hverdagen!
Stek så loffskivene med den påsmørte kjøttdeigen på stekepannen (som er forvarmet med litt olje eller smør) noen minutter på hver side til kjøttdeigen er gjennomstekt. Det kreves en del olje/smør da brødet suger til seg væske.
Hos oss blir oftest kjøttkakekene servert sammen med spagetti, kokte erter og hermetiske hele skrelte tomater. Men skivene smaker også ypperlig til deilig hjemmelaget potetmos.
Barna elsker denne retten og den er enkel å lage. Og gleden ved å stå sammen på kjøkkenet og forberede dagens middag skaper både forventninger og matlyst.
Det kaller jeg gladmat i hverdagen!
dette fikk jeg lyst til å prøve :) Enkelt å lage, å fint for små hoder å hjelpe til med :)
SvarSlettJa det er veldig koselig å stå på kjøkken sammen med barna og lage mat:)
Slett