Sider

onsdag 15. august 2012

Kjøttkakeskiver - Barnas kjøkken

En annen populær rett hos barna er kjøttkakeskiver. Opprinnelig kommer denne oppskriften fra gamledager hvor man gjerne utnyttet kjøttdeigen til å "fylle" litt ekstra. I tillegg til å spe ut kjøttdeigen med egg, mel, melk og vann, bruktes gjerne restene fra en gammel og tørr loff. Men i stedet for å bruke gammel loff som de gjorde den gang, er helt klart en fersk spiralloff å foretrekke.



Til 4 personer trenger du:

500 g kjøttdeig
1 egg
3-4 ss hvetemel
2 ss melk
1 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1 fersk spiralloff

Bland kjøttdeigen sammen med egg, hvetemel, melk, vann og div krydder.
Smør kjøttdeig på begge sider av loffskiven, ca 1/2 cm tykt lag.
Her er barna i sving med å smøre loffskivene som etterpå blir stekt på pannen.

Stek så loffskivene med den påsmørte kjøttdeigen på stekepannen (som er forvarmet med litt olje eller smør) noen minutter på hver side til kjøttdeigen er gjennomstekt. Det kreves en del olje/smør da brødet suger til seg væske.

Hos oss blir oftest kjøttkakekene servert sammen med spagetti, kokte erter og hermetiske hele skrelte tomater. Men skivene smaker også ypperlig til deilig hjemmelaget potetmos.

Barna elsker denne retten og den er enkel å lage. Og gleden ved å stå sammen på kjøkkenet og forberede dagens middag skaper både forventninger og matlyst.

Det kaller jeg gladmat i hverdagen

2 kommentarer:

  1. dette fikk jeg lyst til å prøve :) Enkelt å lage, å fint for små hoder å hjelpe til med :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er veldig koselig å stå på kjøkken sammen med barna og lage mat:)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...