Sider

fredag 7. september 2012

Mango og pasjonsfruktsyltetøy

Det er tid for sylting, og vi sylter alt fra bær, frukt og grønnsaker. Her er en nydelig oppskrift på mango og passionsfruktsyltetøy. Et friskt og godt syltetøy du kan gå høsten i møte med både sammen med nybakt brød eller varme vaffler.

 
 
2 stk modne mango
1 dl vann
6 stk passionsfrukt
saft og kjerner fra 1 sitron
revet skall fra 1/2 sitron
300 g sukker
 
Skrell mangoene og skjær opp i små biter. Kok sammen med vannet i ca 10 minutter eller til mangoen er mør. Skrap ut frø og saft fra passionsfrukten og tillsett mangoen. Hell over sukker og rør om på svak varme til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsaft og skall og legg kjerner i en beholder og kok sammen på middels varme ca 10 minutter til, inntil 105 grader.
 
 
Hell syltetøyet over i en krukke og avkjøl.
 
 


6 kommentarer:

  1. Er veldig glad i mango og passionsfruk så tenker jeg nok må lage dette syltetøyet.
    Høres så godt ut og ser så lekkert ut:-)

    Klem Gry :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble kjempe godt, så dette må du absolutt lage Gry. Ikke er det vanskelig heller. En liten skje av dette i frokostblandingen er også snadder:)

      Slett
  2. Det ble annerledes, ja. Jeg ELSKER mango, sa dette skal jeg prove ut! Takk for tipset!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...