Denne nydelige rekeretten kan nytes enten som forret eller på små ristede toast som en aperitif til dine gjester. I denne retten har jeg brukt Gourmeten. no sin olivenolje Lirys fra Italia, som har en elegant, kraftig aroma av nyslått gress, mynte, salvi og basilikum. Perfekt til blant annet salater og skalldyr.
4 porsjoner
200 g reker, uten skall
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g cherrytomat, finhakket
2 dl friske urter, finhakket
Saften av en halv sitron
0,5 dl pinkjerner, risted
150 g fetaost, i terninger
0.75 dl olivenolje
salt og pepper
Finhakk hvitløk, cherrytomater og urter og bland sammen i en bolle sammen med rekene og fetaosten. Rist pinkjernene på pannen til de blir gylne, ikke brente og hell over i rekene. Klem saften av en halv sitron over blandingen og smak til med salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskapet en times tid, så smaken får satt seg. Hell over olivenolje rett før servering og vend den godt inn.
Vintips
Bildet er lånt av M. Gundersen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar