Muffinser lages i utallige varianter, og her er en variant vi er veldig glad for. I tillegg til hasselnøtter og mørk sjokalde kan også denne oppskriften tilsettes hakket chili for å få en enda sterkere smaksopplevelse. Det er høst, det er søndag og tid for søndagskaffe med noe godt "attåt"..
Til ca 12 muffinser
3½ dl hvetemel
½ dl kakaopulver
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1½ dl sukker
100 g mørk, hakket sjokolade
½ rød finhakket chili , uten kjerner (kan sløyfes)
1 dl finhakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
2 egg
1 dl smeltet meierismør, avkjølt
2¼ dl helmelk
Sett ovnen på 200 grader mens du forbereder røren.
Smelt smøret og sett til avkjøling.
Bland alt det tørre og sikt det over en bolle. Finhakk valnøtter, sjokolade og evnt. chili og vend inn i det tørre. Visp egg og tilsett melk og avkjølt smør mens du fortsetter å vispe. Bland sammen med det tørre og rør godt.
Fyll muffinsformene 3/4 full og stek midterst i ovnen ca. 15-20 min.
Pisk gjerne litt krem og server inntil muffinsene, enten som pynt på toppen eller ved siden av.
Se også min artikkel hos LWMagazine denne uken. Deilig honningkake med friske bær, vaniljeis eller pisket krem.
Minner samtidig om at det er siste sjanse for å være med på markedsundersøkelsen i morgen. Flotte gaver som takk loddes bort!!
Bli med HER.
ser veldog godt ut, kanskje jeg skal lage en lavkarbo versjon av denne :)
SvarSlettPS. Ikke glem å delta i trekningen av et av mine armbånd. Ta en tur innom bloggen min om du vil delta.
http://ivett-design.tumblr.com/post/33421468006/120-likes-tid-for-giveaway
Hei Ivett,
SlettTakk for tilbakemelding! Og ja, denne kan lett lages om til lavkarbo ved å enkelt bytte ut f.eks. sukker med sukrin. Det er bare å prøve seg frem:) Lykke til!