onsdag 23. januar 2013
Omelett med spinat - Sunn start i en Sunn uke
Dag 3 i Sunn uke. Dagens innlegg er en sunn frokost spekket med gode næringstoffer som kroppen din har bruk for.
Her får du masse antioksidanter i form av selen. Og ernæringskonsulent Martin Kreutzer sier også at denne retten gir deg både E-vitamin og C-vitamin. Samtidig dekker retten hele dagsbehovet for folat og gir deg store mengder jern og kalsium.
Som kjent er spinat rik på jern, men tas best opp i kroppen dersom man samtidig spiser mat som inneholder C-vitaminer. Så her er det bare å spise med god samvittighet og nyte tanken om at du tilfører kroppen masse nyttige næringstoffer.
1 person:
- 3 egg
- 1 ss vann
- 200 g spinat, bruk gjerne mer
- 6 cherrytomater
- 1 ts olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Skill eggeplomme og hvite hver for seg. Tilsett 1 ss vann, litt salt og pepper i eggeplommen og rør sammen. Pisk eggehviten stiv og skjær den inn i eggeplommen.
Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til høy varme. Hell røren over i pannen og stek på høy temperatur de første 5 sekund, skru deretter litt ned og legg på lokk. La nå massen stå og bli gjennomvarmet. Dette tar ca 6-8 minutter.
I mellomtiden vasker du spinaten og skjærer cherrytomatene i biter.
Når omeletten er ferdig legger du den over på en tallerken med stekesiden opp. Legg så spinaten på stekeplaten og surr dem litt på ettervarmen, inntil de begynner å krølle seg.
Legg spinat og tomat på omeletten og dryss over litt salt og nykvernet pepper.
Spis en skive rugbrød eller annet grovt brød sammen med omeletten.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
yeezy
SvarSlettjordan shoes
ggdb sneakers
off white hoodie
supreme t shirt
curry 6
goyard outlet
hermes bag
off white clothing
hermes handbags