Sider

mandag 4. februar 2013

Terrine forestière - en av skogens mange skatter

 
Skogen byr på mange skatter og sopp er definitvt en av dem. Enten du går på soppsanking selv eller kjøper dem på butikken finnes det et utall måter og tilberede dem på. Denne ovnsbakte varianten er bare nydelig og passer ypperlig til brødmat eller som tilbehør til middagen.

Til en stor brødform 0,5 l
-450 g blandet skogsopp
- 2 klatter smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- 4 egg
-250 creme fraiche
- 2 ts dijonsennep
- en klype malt muskat
- 2 ss hakket persille
- salt og pepper

Sett stekeovnen på 160 grader. Kle brødformen med bakepapir.
Rens soppen og skjær opp i biter eller skiver, helst i samme størrelse. Smelt smør i en stor panne og stek sjalott og hvitløk inntil løken begynner å bli brun på fargen. Ha så i soppen og stek videre i ca. 10 minutter.

Mens soppen steker visper du 4 egg sammen med creme fraiche og tilsetter sennep, muskat og persille.

Når soppen er ferdig stekt legger du den over i brødformen. Bruk en sleiv med hull i slik at rester av fuktighet renner av soppen før du legger de i formen. Hell creme fraiche blandingen over og stek ca. 30 minutter midt i ovnen, eller til terrinen er fast. La den stå og avkjøle litt før du skjærer i den. Den er best om den blir servert i romtemperatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...