Ca. 30 rundstykker
1 l melk (gjerne sur
eller skummet)
9 ss olje
50 g gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl solsikkekjerner
(kan sløyfes)
200 g havregryn
300 g sammalt hvete
grov/fin
800 g hvetemel
Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av
ingrediensene og arbeid med deigen til den blir smidig og blank.
Dekk til med plast og la deigen heve
på et lunt sted i ca 1 time.
Varm ovnen til 225°C.
Elt deigen godt og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min.
Elt deigen godt og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min.
Pensle med egg, melk eller vann og
dryss med frø, f.eks linfrø.
Stek på midterste rille i varm ovn ca 15 min. Avkjøl på
rist.
Mm..de så gode ut:) De skal jeg prøve til helgen:)
SvarSlettHåper du har en fin kveld.
Klem