Sider

mandag 23. april 2012

Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Ingenting dufter så deilig som hjemmebakt, og i tillegg er det både sunt og godt. La meg derfor få friste med denne enkle oppskriften som alle får til, og som alltid blir vellykket.



Ca. 30 rundstykker

1 l melk (gjerne sur eller skummet)
9 ss olje
50 g gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
200 g havregryn
300 g sammalt hvete grov/fin
800 g hvetemel


Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene og arbeid med deigen til den blir smidig og blank.

Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.

Varm ovnen til 225°C.
 
Elt deigen godt og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett.  Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min.


Pensle med egg, melk eller vann og dryss med frø, f.eks linfrø. 
Stek på midterste rille i varm ovn ca 15 min. Avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Mm..de så gode ut:) De skal jeg prøve til helgen:)
    Håper du har en fin kveld.
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...