4 glass
1 vaniljestang
6 dl + 2 dl fløte
100 g melis
0,5 dl melk
2 gelatinplater
skall og fileter av 1 appeslsin
1 kvist mynte i tynne skiver
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang og frø i 6 dl fløte
og kok det inn til det halve. Pisk de resterende 2 dl fløte sammen med
melis til en ikke alt for stiv krem.
Varm melken og smelt gelatin som på forhånd har trukket i vann et par minutter.
Husk å klemme vannet godt av gelatinplaten før den legges i melken.
Rør melken inn i fløten, og kjøl ned til 20 grader og fordel inn i kremen.
Fordel blandingen i glassene og la stivne i kjøleskapet et par timer.
Appelsinsirup
Skall fra 1 appelsin, kun det gule.
ca. 1.5 dl kaldt vann
2 ss sukker
Kutt skallet i tynne strimler og legg det i en kasserolle med kaldt vann.
Kok opp 3 ganger og avkjøl mellom hver gang.
Ha i sukker og kok inn til sirupsaktig konsistens.
Fordel sirupen i glassene rett før servering. Skjær opp
kjøttet på appelsinen i små biter og legg på sammen med strimler fra
appelsin og mynte.
Mmm..det så nydelig ut:)
SvarSlettØnsker deg en fin start på ny uke:)
Klemklem