Sider

lørdag 21. april 2012

Fløterand med appelsin og mynte

Det er ikke hver dag man unner seg dessert. Men til weekender er det både lov og tid nok til å forberede en god avslutning på et godt måltid. Som med panna cotta dessertene kan denne lages tidlig på dagen og stå i kjøleskapet til serveringstidspunktet.




4 glass

1 vaniljestang
6 dl + 2 dl fløte
100 g melis
0,5 dl melk
2 gelatinplater
skall og fileter av 1 appeslsin
1 kvist mynte i tynne skiver

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang og frø i 6 dl fløte
og kok det inn til det halve. Pisk de resterende 2 dl fløte sammen med
melis til en ikke alt for stiv krem.
Varm melken og smelt gelatin som på forhånd har trukket i vann et par minutter.
Husk å klemme vannet godt av gelatinplaten før den legges i melken.
Rør melken inn i fløten, og kjøl ned til 20 grader og fordel inn i kremen.
Fordel blandingen i glassene og la stivne i kjøleskapet et par timer.

Appelsinsirup

Skall fra 1 appelsin, kun det gule.
ca. 1.5 dl kaldt vann
2 ss sukker

Kutt skallet i tynne strimler og legg det i en kasserolle med kaldt vann.
Kok opp 3 ganger og avkjøl mellom hver gang.
Ha i sukker og kok inn til sirupsaktig konsistens.

Fordel sirupen i glassene rett før servering. Skjær opp
 kjøttet på appelsinen i små biter og legg på sammen med strimler fra
appelsin og mynte.




1 kommentar:

  1. Mmm..det så nydelig ut:)
    Ønsker deg en fin start på ny uke:)
    Klemklem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...