Bunn
100 g smør
140 g
hvetemel ca. 2 ss vann
1/2 ts salt
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
Fyll
150 - 200 g røkelaks i skiver
3 egg
2 dl rømme
1 dl cottage cheese
1 dl hakket persille
finrevet skall av 1/2 sitron
2 vårløk, hakket
1/2 brokkoli, i små bukketter
salt og nykvernet pepper.
1/2 dl revet parmesan
Bland egg, rømme og cottage cheese sammen i en bolle. Tilsett persille,
sitronskall, vårløk og brokkoli og smak til med salt og pepper. Husk at
laksen også er salt.
Kjevle ut deigen og legg i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og hell
på fyllet. Fordel laksen oppskåret i biter rundt om på paien.
Dryss til sist over revet parmesan og stek i stekeoven på
midterste rille på 200 grader i 35-30 minutter.
Spennende oppskrift:) Både pai og laks er jo så godt, så denne er nok helt topp:)
SvarSlettHåper du har en fin onsdag;)
Klem
Namnamnam! Pai er såååå godt!
SvarSlettLaks og...