Bunn
4 eggehviter
3 dl sukker
2,5 dl peanøtter
20 stk salte Ritz kjeks, knuste
Rør eggehvite og sukker stivt, bland i resten.
Stekes i langpanne på 175 grader i ca. 15 min.
Avkjøl noe.
Krem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
2 plater Dronning sjokolade
Smelt over svak varme i en gryte og hell over den noe avkjølte bunnen.
Avkjøl.
(Et lite tips her er å legge bunnen i fryseboksen slik at avkjølingen går hurtigere.
Det gjør også jobben med å dele bunnen i to lettere.)
Når bunnen er helt avkjølt deles den i to på tvers.
Pisk to små kartonger fløte til krem og dekk over den ene bunnen med halvparten
av kremen. Legg så den andre bunnen oppå kremen og pynt med resten av kremen og
knuste M sjokolader, eller rasp opp litt mørk kokesjokolade til pynt.
Mmm..dette er favoritt kaken min:) Lenge siden jeg har lagd, takk for at du minnet meg på den:)
SvarSlettGod helg til deg og dine:) Er stadig innom Lw magasinet, og skal inn å kikke igjen nå:)
Klem
Å!! Denne ser bare helt smaskens ut!! Jeg elsker kombinasjonen salt/søtt! Den skal definitivt prøves ut:o)
SvarSlettHeleneklem
Herlig kake! Tror dette ma bli arets bursdagskake for Tenaringen i juni :-)
SvarSlettPS: Er du klar over at du har disse dumme bokstavverifikasjonskodene (langt ord) pa denne bloggen? De er litt kjedelige for de er blitt sa vanskelige a tyde...!
Takk, alle sammen! Denne kaken fortjener virkelig å prøves ut!
SvarSlettOg takk til deg Mette, var ikke klar over dette, håper jeg har klart å få det vekk nå...;-)
Anne Karin
Denne vil jeg prøve..så knallgod ut :)
SvarSlett