Sider

fredag 27. april 2012

Peanøttkake

Dette er kaken for alle som liker blanding av salt og søtt. En "lekkerbisken" av en kake som også passer perfekt til dessert og sammen med en god kopp Nespresso.




Bunn
4 eggehviter
3 dl sukker
2,5 dl peanøtter
20 stk salte Ritz kjeks, knuste

Rør eggehvite og sukker stivt, bland i resten.
Stekes i langpanne på 175 grader i ca. 15 min.
Avkjøl noe.

Krem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
2 plater Dronning sjokolade

Smelt over svak varme i en gryte og hell over den noe avkjølte bunnen.
Avkjøl.

(Et lite tips her er å legge bunnen i fryseboksen slik at avkjølingen går hurtigere.
Det gjør også jobben med å dele bunnen i to lettere.)

Når bunnen er helt avkjølt deles den i to på tvers.
Pisk to små kartonger fløte til krem og dekk over den ene bunnen med halvparten
av kremen. Legg så den andre bunnen oppå kremen og pynt med resten av kremen og
knuste M sjokolader, eller rasp opp litt mørk kokesjokolade til pynt.


Mitt ukeinnlegg hos LW magazine er ute nå. Få oppskrift på lekker
Scampi servert med mix salat HER.


 

5 kommentarer:

  1. Mmm..dette er favoritt kaken min:) Lenge siden jeg har lagd, takk for at du minnet meg på den:)
    God helg til deg og dine:) Er stadig innom Lw magasinet, og skal inn å kikke igjen nå:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Å!! Denne ser bare helt smaskens ut!! Jeg elsker kombinasjonen salt/søtt! Den skal definitivt prøves ut:o)

    Heleneklem

    SvarSlett
  3. Herlig kake! Tror dette ma bli arets bursdagskake for Tenaringen i juni :-)

    PS: Er du klar over at du har disse dumme bokstavverifikasjonskodene (langt ord) pa denne bloggen? De er litt kjedelige for de er blitt sa vanskelige a tyde...!

    SvarSlett
  4. Takk, alle sammen! Denne kaken fortjener virkelig å prøves ut!
    Og takk til deg Mette, var ikke klar over dette, håper jeg har klart å få det vekk nå...;-)

    Anne Karin

    SvarSlett
  5. Denne vil jeg prøve..så knallgod ut :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...