Du behøver:
2 dl sukker til karamell
6 dl melk
3 dl kremfløte
5 ss sukker
8 st kegg
1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l).
Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl.
Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.
Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 i langpannen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl
Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.
Ååå..den så nydelig ut:) og lekkert pyntet.. Passer jo perekt til 17 mai:)
SvarSlettHåper søndagen din er fiiin:)
Klem
Åååhh..stønn, den såååå god !!
SvarSlettNydelig pyntet, sier som Tommensgirl, perfekt til 17-mai bordet.
God mandag ;)
ser ufattelig lekkert ut...
SvarSlett