Sider

torsdag 3. mai 2012

Helstekt svinefilet med nydelig sjampinjongsaus

Svinefilet er like populært om vinteren som om sommeren hos oss. På vinterstid ovnstekes den, og om sommeren er den å finne på grillen, og det smaker alltid  like godt! I dag vil jeg gjerne vise en smakfull kombinasjon med helstekt svinefilet servert med nydelig sjampinjongsaus og smørdampet aspergesbønner, med et flor av friske hakkede urter drysset over.


Du behøver:
(4 porsjoner)

800 - 1000 gr svinefilet
salt og pepper
2 stilker frisk dill

Sett stekeovnen på 200 grader.
Rensk svinefileten ren for fett og krydre med salt og pepper.
Brun den noen få minutter på høy varme i pannen, på alle sider.
Legg svinefileten oppi en ildfastform og stek 20-30 min på midterste rille.

Soppsaus


300 g sjampinjong
1-2 ss meierismør
1 løk
1 hvitløksfedd
1 beger creme fraiche
2 ss soyasaus
salt og pepper

Finhakk løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver eller terninger.
Stek løk, hvitløk og sjampinjong på pannen til løken blir myk og blank.
Krydre med salt og pepper. Tilsett creme fraiche og soyasaus og la putre
på svak varme et par minutter. Syns du sausen blir for tykk, kan du spe
på med litt fløte, melk eller vann.

Aspargesbønner

300 g grønne aspargesbønner
2 ss meierismør
1/2 hønsebuljong

Smelt smøret og bland i hønsebuljongen i en gryte. Vask aspergesbønnene og
legg i gryten. Vend aspargesbønnene godt inn i smøret og la det surre på
svak varme i 5 min.

Skjær opp svinefileten i små fine stykker og legg på et fat. Hell over litt av
sjampinjongsausen og litt av aspergesbønnene. Server resten av sausen og aspergesbønnene i skåler ved siden av. Finhakk dillen og strø dette
over kjøttet og server med f.eks. ovnstekt potet, potetmos eller pannestekt
skive poteter.

Mitt ukentlige innlegg hos LW magazine denne uken er

Pavlova kaken.







5 kommentarer:

  1. Mmm dette ser helt fantastisk ut!
    Nå ble jeg sulten :)

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig hilsen. Det skal bli spennende å høre mer om skrivejobben din.

    Bloggtreffet var så vellykket, og det hadde vært plass til flere. Det er ikke umulig at det gjentas.

    SvarSlett
  3. Jepp, du har fristet meg til å prøve dette som søndagsmiddagen denne helgen...det jeg lurte på..til sausen står det 1 hvitløk, er det da ett fedd...eller mener du en hel hvitløk?

    god helg :)

    SvarSlett
  4. Mmm..dette blir søndagsmiddagen her :)
    Takk for alltid fine oppskrifter:)
    God helg til deg og dine.
    Klem fra meg

    SvarSlett
  5. Så godt å høre det frister! Ja Helen, det skal selvfølgelig være hvitløksfedd.. Takk for opplysningen, det er nå rettet:-)
    God helg alle sammen!
    Anne Karin

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...