Du behøver:
(4 porsjoner)
800 - 1000 gr svinefilet
salt og pepper
2 stilker frisk dill
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rensk svinefileten ren for fett og krydre med salt og pepper.
Brun den noen få minutter på høy varme i pannen, på alle sider.
Legg svinefileten oppi en ildfastform og stek 20-30 min på midterste rille.
Soppsaus
300 g sjampinjong
1-2 ss meierismør
1 løk
1 hvitløksfedd
1 beger creme fraiche
2 ss soyasaus
salt og pepper
Finhakk løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver eller terninger.
Stek løk, hvitløk og sjampinjong på pannen til løken blir myk og blank.
Krydre med salt og pepper. Tilsett creme fraiche og soyasaus og la putre
på svak varme et par minutter. Syns du sausen blir for tykk, kan du spe
på med litt fløte, melk eller vann.
Aspargesbønner
300 g grønne aspargesbønner
2 ss meierismør
1/2 hønsebuljong
Smelt smøret og bland i hønsebuljongen i en gryte. Vask aspergesbønnene og
legg i gryten. Vend aspargesbønnene godt inn i smøret og la det surre på
svak varme i 5 min.
Skjær opp svinefileten i små fine stykker og legg på et fat. Hell over litt av
sjampinjongsausen og litt av aspergesbønnene. Server resten av sausen og aspergesbønnene i skåler ved siden av. Finhakk dillen og strø dette
over kjøttet og server med f.eks. ovnstekt potet, potetmos eller pannestekt
Mmm dette ser helt fantastisk ut!
SvarSlettNå ble jeg sulten :)
Takk for hyggelig hilsen. Det skal bli spennende å høre mer om skrivejobben din.
SvarSlettBloggtreffet var så vellykket, og det hadde vært plass til flere. Det er ikke umulig at det gjentas.
Jepp, du har fristet meg til å prøve dette som søndagsmiddagen denne helgen...det jeg lurte på..til sausen står det 1 hvitløk, er det da ett fedd...eller mener du en hel hvitløk?
SvarSlettgod helg :)
Mmm..dette blir søndagsmiddagen her :)
SvarSlettTakk for alltid fine oppskrifter:)
God helg til deg og dine.
Klem fra meg
Så godt å høre det frister! Ja Helen, det skal selvfølgelig være hvitløksfedd.. Takk for opplysningen, det er nå rettet:-)
SvarSlettGod helg alle sammen!
Anne Karin