Jeg har de siste 2 årene lært å lage noen polske retter, takket være min gode venninne Viki. Blant annet denne salaten som inneholder både sild, rødbeter, egg, eple og gullerot. Den smaker godt sammen med rugbrød eller andre grove brød, og passer ypperlig til lunsj.
Er du glad i sild, vil du elske denne silde salaten ved navn "Sild under dyne"
Salt sild
Lett majones
2 løk
2 grønne epler
4 hele rødbeter
5 gullerøtter
8 egg
Gjør følgende:
Kok rødbeter og gullerøtter (ikke bløtkok)og rasp dem på den groveste siden av raspejernet.
Kok eggene og hakk dem i småbiter.
Del eplene og løken i småbiter.
Legg nå lagvis først silden i biter på bunn, deretter et tynt lag med majones.
Deretter lagvis
løk
majones
eplebiter
majones
rødbiter
majones
gullerøtter
majones
egg
avslutt med majones.
For å gjøre kremen mindre fet, kan man godt blande majonesen ut sammen med cremefraiche.
Lett majones
2 løk
2 grønne epler
4 hele rødbeter
5 gullerøtter
8 egg
Gjør følgende:
Kok rødbeter og gullerøtter (ikke bløtkok)og rasp dem på den groveste siden av raspejernet.
Kok eggene og hakk dem i småbiter.
Del eplene og løken i småbiter.
Legg nå lagvis først silden i biter på bunn, deretter et tynt lag med majones.
Deretter lagvis
løk
majones
eplebiter
majones
rødbiter
majones
gullerøtter
majones
egg
avslutt med majones.
For å gjøre kremen mindre fet, kan man godt blande majonesen ut sammen med cremefraiche.
Oppskriften her er av stor porsjon, og nok til 6 personer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar