Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete, og er et hovednæringsmiddel i Nordafrika. Navnet stammer fra arabisk kuskusi og er av berbisk opprinnelse.
Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Retten lages ved at disse grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder og servert med annet tilbehør. De rundt 1 mm store grynene er fremstilt på en slik måte at de har en god lagreevne og er svært lette å tilberede.
Couscous er også en betegnelse på en hel rett, nasjonalretten i Marokko, Tunisia og Algerie.
Du behøver:
(4 porsjoner)
4 dl fullkorns couscouse
4 dl hønsebuljong kraft
1/4 kopp olivenolje
1 ts salt
1 ts cayennepepper
Bland 4 dl fullkorns couscouse sammen med salt, cayennepepper og olivenolje. Bruk en gaffel og jobb inn fuktigheten i alle couscous kornene. Når couscousen ser ut som "bløt sand" er den ferdig blandet. Legg på lokk eller folie mens du forbereder grønnsakene.
Grønnsaker
1 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
1 pk cherry tomater, delt i to
4 vårløk, delt i 3-4 cm stykker
1/2 squash, skjært i terninger
2 ss finhakket frisk oregano
1/2 kopp olivenolje
Varm olivenoljen i wokpannen og surr sjalottløk og hvitløk et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra oregano) og stek på sterk varme til de får en blank og gylden overflate (3-4 min).
Hell grønnsakene over i couscousen og bruk en gaffen til å arbeide grønnsakene godt inn i couscousen. Bland inn finhakket oregano og tilsett varm hønsebuljon og rør forsiktig om et par ganger. Legg på folie eller lokk, og la stå å trekke i 5-6 min.
Så enkelt, og så godt!
Hos LW magazine denne uken, tipser jeg om Buffè retter
til 17. mai bordet. Se innlegg HER.
Mmm..dette så godt ut:)
SvarSlettHåper du har en fin start på ny uke:)
Klem
Fantastisk godt og fristende det så ut. Smakte sikkert kjempegodt.
SvarSletthermes belt
SvarSlettpalm angels
goyard
supreme clothing
curry 6 shoes
bape hoodie
yeezy boost 350 v2
kyrie shoes
goyard bags
cheap jordans