Sider

søndag 20. mai 2012

Makroner

Det er en "førstegang" for alt.. selv med makroner. Jeg har lenge vært nysjerrig på å lage makroner, men aldri kommet så langt.. Nå har jeg testet dem, og selv om utseende ikke ble hundre prosent, ble smaken derimot det.

Som alltid surfer jeg internett for gode og enkle oppskrifter og har plukke litt her og litt der.
Disse makronene er i utgangspunktet enkle å lage, men det er viktig med riktig utstyr. Jeg manglet sprøytepose, og brukte i stedet en plastikkpose. Det fungerer i nøden, men jeg annbefaler absolutt sprøytepose.


Du behøver:

3 eggehviter
75 g sukker
75 g mandler
125 g melis
1 vaniljestang (kun frøene)

Skold mandlene i varmt vann ca 20-30 sek. Fjern skallet ved å trykke mandlen mellom tommelfinger og pekefinger og skyv skallet av. Lufttørk mandlene og mal dem i en mandelkvern. Sikt melis og mandlemassen oppi en bolle.

Pisk eggehviten til den skummer og tilsett sukkeret i tre omganger mens du visper godt. Når det er helt stivt blander du den forsiktig inn i mandalmassen med en slikkepott. Ikke bland for hardt, da du ødelleger luften du har pisket inn i eggehviten. For å få farge på makronene bruker du konditorfarge. Ønsker du brunfarge, kan du f.eks. bruke 1-2 ss kakao pulver.

Fyll blandingen i en sprøytepose og doser små porsjoner på størrelse med en 5 kroning på en stekeplate kledd med bakepapir. La makronene hvile ca 30 min på kjøkkenbenken før du setter dem inn på midterste rille på 150 grader i 14 min.

Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med slik at makronene ikke blir stekt for hardt. Viss de sprekker kan du sette inn en stekeplate ovenfor og en under for å beskytte dem noe. 


Swiss meringue smørkrem
 2 eggehviter
100 gram sukker

140  gram smør (gjerne usaltet)
1 ts vanilje ekstrakt
evt frø fra en vaniljestang

1 ts salt, viss du har brukt usaltet smør.

Gjør klar alle ingredienser på forhånd. Eggene skal være romtemperert og smøret kaldt.
Ha eggehvite og sukker i en skål som tåler varme og pisk lett sammen.
Sett skålen over et varmt vannbad og pisk videre. Du trenger ikke piske hardt, men jevnt.
I løpet av ca 3 minutter har sukkeret smeltet mens du pisker jevn.

Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og visp videre til hviten er kald og stiv.
Skift så vispen ut med K-spaden på kjøkkenmaskinen og ha i smøret i små stykker, litt og litt om gangen og rør med full styrke. Når alt smøret er fordelt, tilsetter du vaniljeekstrakt eller frø fra en vaniljestang. Bland inn.

Fyll så sprøyteposen med kremen og legg på krem på den ene siden av makronen. Dekk over makronen med en annen halvdel. Makronen er nå klar til å nytes!

Makronene egner seg godt til å fryses.
1 kommentar:

  1. mmm..disse så god ut:) Kanskje jeg skal tørre å prøve en dag:)
    Håper du har en fin start på ny uke:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...