Sider

tirsdag 29. mai 2012

Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis

Det er rabarbratid og er du av den heldige som har rabarbra i hagen, har du ikke lange veien til å hente inn kveldens dessert.

Man sier at rabarbraen skal brukes før St. Hans og at det er de første ungstilkene som er de beste. Senere på sommeren blir stilkene mer trevlete og seige og innholdet av oksalsyre stiger jo lenger utover sommeren man kommer.Dessuten blir neste års avling bedre om man plukker rabarbraen tidlig.

Her har du en nydelig suppe med gode råvarer som til sammen blir til den rene symfoni opplevelsen. Høst og nyt NÅ!






Du behøver:

500 g rabarbra
6 dl vann
1,5 dl sukker
1 stk kanelstang
1 stk vaniljestang
1 kurv jordbær
Frisk sitronmelisse eller mynte

Vask og fjern skallet på rabarbraen og skjær i like store biter, ca 2 cm lange. Kok opp med nesten alt av sukkeret. Tilsett kanelstang og del vaniljestangen og skrap ut frøene og ha i suppen. Legg også selve vaniljestangen sammen med suppen og la det hele småkoke i ca 15-20 min., til rabarbraen begynner å gå i oppløsning. Smak til med mer sukker på slutten av koketiden.

Avkjøl og sil suppen. Del jordbærene i ønsket store biter og skjær sitronmelisse i strimler og pynt oppi suppen. Til sist legger du på en kule vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...