Den passer ypperlig til alle retter kjøtt hvor man tilbereder saus til, aller best er den nok til brun saus/sky. Det polske navnet for retten er "Kopytka", som på norsk betyr "små hestehover".
Du behøver:
(4 personer)
6-8 poteter
hvetemel
salt
Skrell og kok potetene på vanlig måte. Når potetene er kokte moser du dem til potetmos og tilsetter litt salt.
Tilsett hvetemel og kna inn i potetmosen. Tilsett hvetemel helt inntil du får en klebefri deig, dog gjør det ingenting om den kleber bitte litt.
Trill ut deigen til en pølse og skjær i små skrå biter.
Kok opp en gryte med varmt vann. Det er viktig at vannet koker godt.
Legg oppi kopytkaene noen få om gangen. Når Kopytkaen flyter opp er den ferdig, det tar ikke mer enn ca 2 minutter.
Ta kopytkaen ut av gryten med en sil og legg over på et fat eller i en bolle.
Server Kopytka til søndagsmiddagen og barna dine vil garantert spør om å få Kopytka igjen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar