Sider

fredag 22. juni 2012

Jordbærsorbet

Det er sommer og sol, og hva smaker vel bedre da enn en kald og frisk sorbet. De norske jordbærene er nå å få på markedet, og som kjent er det ikke mange jordbær som slår de norske på smaken. Med enkle og gode ingredienser lager du sorbet på kort tid, og du behøver ikke bruke ismaskin.



Du behøver:
(ca. 4 - 6 porsjoner)

2 kurver med jordbær
1 dl vann
200 g sukker
Saften av 1 sitron
1 ts vaniljesukker

Skyll og rens jordbærene og kjør de i en kjøkkenmaskin/blender sammen med resten av ingrediensene, bortsett fra sitronsaften. Kjør inntil du får en fin purè aktig konsistens. Smak til med sitronsaften.

Sil deretter bærblandingen slik at frøene blir skilt fra massen.
Legg bærblandingen i fryseboksen og pass på å rør et par omganger i den under innfrysningen, slik at det ikke danner seg istorner.

Da er det bare å nyte både sorbet og sommeren!


Du kan også få min oppskrift på Bringebærsorbet som ble utgitt
hos LWMagazine.no onsdag denne uken, se HER.





1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...