Sider

tirsdag 4. september 2012

Syltet sjalottløk

Syltet sjalottløk smaker nydelig sammen med kjøttretter, og kan oppbevares uåpnet i flere måneder. Syltet sammen med eplecidereddik og honning gir dette sjalottløken en fantastisk smak.

 
 
1 stort sylteglass
 
600 g sjalottløk
60 g salt
7 dl eplecidereddik
280 g akasiehonning
 
Legg sjalottløken i en liten bolle og hell over kokende vann og avkjøl. Hell av vannet og fjern skallet på løken. Ha løken tilbake i bollen og tilsett saltet og vend løken godt rundt i saltlaken. La stå natten over. Neste dag skylles saltet av.
 
Ha eddik og honning i en kaserolle og varm opp slik at honningen oppløses. OBS må ikke koke!
Plasser sjalottløk i et sterilisert sylteglass og hell eddikblandingen over. Ha på tett lokk og avkjøl. La stå til sylting minst 4 uker. Uåpnet kan sjalottløken stå i flere måneder.
 

Oppskriften er hentet fra Maison Mat og Vin.

7 kommentarer:

 1. Dette høres godt ut. Så nå står glasse på kjøkkenbenken fullt med sjalottløk til sylting:-) Gleder meg til de blir ferdige:-)

  Ha en flott søndag:-)

  Klem fra Gry:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg/vi er også glad i sjalottløk, det vil si alle typer løk er et must her i huset, og denne varianten er nydelig. Gleder meg til de blir klar og skal nytes!:) En flott søndag videre til dere også!
   Klem

   Slett
 2. Gratulerer med seieren Anne Karin- kjempegøy. En meget spennede oppskrift. Ble en liten plass blant de ti beste på meg, og jeg er veldig fornøyd ;-) Grattis til deg.

  SvarSlett
 3. Tusen takk Elin! Det var gøy å vinne, men mye beror jo også på om venner og bekjente er med å stemmer, slik at man får en sjans å komme blant de 10 beste for å bli vurdert av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Begge dine bidrag ser fristendes og fine ut, og du skal ikke se bort fra at de skal prøves her også;-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med seier :) Men hva kan man egentlig bruke disse sjalottløkene til? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Mia!:) Syltet sjalottløk nytes til alle typer kjøttretter. De blir møre og deilige på smak og spises direkte fra glasset. Jeg personlig liker i tillegg å varme løken på en stekepanne et par minutter, da kommer det frem enda mer sødme.:)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...