Sider

fredag 26. oktober 2012

Braisert lammeskank


Lammeskanken har fått innpass på det private kjøkken, og er ikke lenger bare å finne på restauranter. Personlig er dette en av mine favoritter og er utrolig enkel og lage. Jeg vil tørre å påstå at lammeskank er enda bedre enn lammelår.

Her vil jeg vise den klassiske måten å lage skank på, og jeg gir full smaksgaranti!

4 personer
- 4 lammeskanker (en skank pr. person er rikelig)
- salt, pepper
- 1 ss provencekrydder, eller andre urter
- 1/2 løk, i grove biter
- 3 gulrøtter, i grove biter
- 1 liten kålrot, i grove biter
- 1 liten sellerirot, i grove biter
- 3 fedd hvitløk, delt i to
- 2 dl hvitvin, eller vann med litt sitronsaft

Sett ovnen på 180 grader mens du forbereder maten.

Ha grønnsakene i en ildfast form, langpanne eller rømertopf (leirgryte) om man har det. Bruker du rømertopf må du huske å legge den i vann en halvtime først.
Hell over hvitvin og noen stilker rosmarin.

Gni skankene godt inn med salt og pepper. Varm opp en romslig stekepanne med litt stekeolje på middels varme. Stek skankene pent brune rundt det hele og legg dem over grønnsakene i formen. Dekk formen med lokk eller alufolie og stek skankene på 180-200 grader i 1 1/2 - 2 timer. Det kalles "braisere" når man har væske i formen og tetter med lokk eller folie.

Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Det er lurt å følge med på væsken underveis, og eventuelt etterfylle litt viss det skulle være nødvendig.


Server sammen med en nydelig mandelpotetmos, oppskrift får du her.


Vintips
Barbaresco 2007 er en god standard vin og har en fin prisklasse. Den behøver lufting i 2-3 timer for å yte maksimal smak. Passer godt til lam.








 
Få også med deg min artikkel hos LWmagazin, som denne uken er en
nydelig HØSTGRYTE.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...